Rijd slimmer

Hoge brandstof- en elektriciteitsprijzen, korte batterijduur van elektrische auto’s, verkeersongevallen en klimaatproblemen zijn niets nieuws onder de zon. Toch wordt er te weinig aan gedaan. Waarom geen grote actie ondernemen met slechts een kleine inspanning? Besparen zonder het echt te voelen. Rijd ‘slimmer’, rijd 110km/u op de autosnelweg en denk aan de toekomst. Steun het initiatief van CEO’s 4 Climate door de sticker op de achterkant van je auto te kleven en maak kans op mooie duurzame prijzen!

CEO's 4 Climate sensibiliseert

Waarom deze actie?

Zie je de bomen door het bos niet meer met de torenhoge rekeningen? Met de steeds stijgende prijzen kijkt iedereen wel uit om te besparen waar mogelijk. Iedereen denkt aan zijn portefeuille deze dagen maar wat als dit gecombineerd kan worden met een positieve impact op het klimaat?

CEO’s 4 Climate roept op om 110km/u te rijden op de autosnelweg om zo voor meer verkeersveiligheid te zorgen, minder CO2-uitstoot, minder Nox MAAR vooral meer te besparen. Door aan een constante, verminderde snelheid te rijden kan je langer met een volle tank of batterij rijden.

Je inzetten voor een beter klimaat en besparen tegelijk, een win-win!

NOx zijn stikstofoxiden die ontstaan tijdens de verbranding in de motor en buitenkomen via de uitlaat. Deze stoffen zijn schadelijk voor de gezondheid van dier en mens en moeten dus zoveel mogelijk beperkt worden.

Bij verbranding van benzine, diesel of lpg in de motor van je auto komt altijd CO2 of koolstofdioxide vrij. Op dit moment is de concentratie van CO2 in de atmosfeer groter dan wat de planten en bomen kunnen omzetten. Dit wordt als een belangrijke oorzaak van klimaatverandering gezien.

Fijnstof zijn microscopisch kleine deeltjes in onze lucht die uit de uitlaat komen of ontstaan door slijtage van banden en remmen.

Hoe sneller je rijdt, hoe hoger de kans dat je betrokken wordt in een ongeval. De gevolgen bij een ongeval aan hoge snelheid zijn dan ook veel groter.

Prijzenpot

Ontdek hier de prijzenpot

Als beloning voor de inzet reiken we maandelijks prijzen uit van de deelnemende partners. Deze zullen via verloting in de desbetreffende zaak verdeeld worden. De prijzenpot wordt gedurende de actie aangevuld met extra prijzen.

Deelnemen

Vul onderstaand formulier in om deel te nemen aan deze actie.

    Partners